Ergonomisch slapen

We stellen graag voor jou het ideale bed op maat samen. Het belang van ergonomisch slapen en een heerlijke nachtrust voor je gezondheid valt niet te onderschatten. Een goed bed voorkomt, verhelpt of verlicht schouder-, nek- en rugklachten. Wanneer je beter slaapt, heb je meer energie overdag. Het perfecte bed past zich aan jouw lichaam aan, en niet andersom.

Luisteren naar je slaapgewoontes

Koppels komen best met twee naar De Bedstee. Het ideale bed is immers aangepast aan de slaapgewoontes van beide partners. 

Allereerst luisteren we naar jouw slaapgewoontes en eventuele klachten. Ben jij een zij-, rug- of buikslaper? Heb je een voorkeur voor ‘hard’ of ‘zacht’ slapen? Hoe is je lichaamsbouw? Transpireer je ’s nachts veel? Zijn er eventueel medische problemen of beperkingen waarmee we rekening kunnen of moeten houden? Onze resultaten zijn soms verbluffend!

Advies voor elk element van je bed 

Het ideale bed is samengesteld uit verschillende elementen. Met de juiste combinaties, streven we naar een optimale drukverdeling over het ganse lichaam.

  1. Het samenstellen van een bed begint bij de onderbouw, waarbij je de keuze hebt uit een lattenbodem of boxspring. We leggen je graag de verschillen uit tussen deze mogelijke slaapsystemen. 
     
  2. Bij een lattenbodem of boxspring hoort natuurlijk de juiste matras. Kies je voor een één- of tweedelige matras? Of 2 matraskernen in één hoes? Kies je voor zacht, medium of hard? We zullen steeds duurzame, comfortabele matrassen voorstellen.
     
  3. Een derde belangrijk element is het kussen. De keuze hangt af van je slaaphouding, de hardheid van je matras en de breedte van je schouders. Een slaper met brede schouders en een harde matras, kiest best géén te dun kussen. Je kunt je kussen zelfs thuis uitproberen gedurende meerdere dagen . Niet tevreden? Kom terug en kies een ander kussen.    
     
  4. Uiteraard wil het oog ook wat. Dankzij onze ruime keuze aan bedden en bedlinnen slaap je altijd in een mooi bed.

Uitproberen in onze showroom 

Na de analyse van jouw slaapgewoontes bekijken we de verschillende mogelijkheden in onze toonzaal. We stellen dan op maat het ideale bed samen.  

We selecteren een onderbouw, leggen er de juiste matras op en proberen verschillende kussens uit. Je krijgt alle tijd en ruimte om combinaties te testen. Het ideale bed moet je vooral voelen.